Tu podries ser immortal!


Vols tastar-lo?

Afegir al cistell   Comprar
 
Preu: 17,90 €
Col·lecció: No-ficció, núm. 11
ISBN: 978-84-16342-49-5
Nombre de Pàgines: 192
Mides: 15,5 x 23 cm
Enquadernació: Rústica
Data primera edició: Juny del 2021


Compartir aquesta pàgina a:

Tu podries ser immortal!

Josep Barjuan i Sanz

Tracta els temes de la individualitat, la manca de consciència col·lectiva i d’empatia, tot abordant el controvertit món de la “mort” i la “immortalitat”: genètica, memòria, moral i drets humans.

Quan entrem en una era en què la fam, la guerra i les malalties — malgrat tot— estan en vies de minimitzar els seus efectes devastadors, altres amenaces més subtils i més mortíferes inicien la seva aparició en el nostre planeta. I no són amenaces externes a l’ésser humà; ans al contrari. La manca de consciència col·lectiva, d’empatia i de compassió, agreujada per la concepció de la individualitat com a única via que ha de donar sentit a la nostra existència, fan que el posicionament moral i els seus vessants legals permetin situacions límit que poden derivar en canvis substancials i letals per a la supervivència de l’espècie. Som en una cruïlla vital en què les nostres determinacions com a grup, però també com a individus, tindran una importància capital en un termini breu.

Aquest assaig, doncs, s’endinsa en el controvertit món de la individualitat, de la mort i de la transcendència, tot proposant, provocativament, un mètode per poder ser immortal. Organitzat en dues parts, la primera parla de la incertesa d’existir, la genètica, la identitat, la memòria, la moral, la gestació subrogada i els drets humans; i la segona exposa la proposta d’immortalitat a través de l’autoreencarnació mitjançant la clonació amb transferència d’identitat.

Josep Barjuan i Sanz

Josep Barjuan i Sanz. (Cardedeu, 1957). És arquitecte per la UPC, especialitzat en Urbanisme i Història, màster en Sostenibilitat Urbana per la Fundació UPC i màster en Gestió d’Administracions Públiques per ESADE. Ha treballat a l’Ajuntament de Barcelona, especialment en projectes d’espai públic, on va rebre el premi Dècada per les seves intervencions urbanístiques en el nucli antic de la ciutat. Des de l’any 2008 ha col·laborat en l’edició de llibres de col·leccionista i altres publicacions relacionades amb el món del vi a la comarca del Priorat, juntament amb altres artistes i poetes. També ha participat en exposicions individuals i col·lectives, essent el dibuix el seu mitjà d’expressió artística preferit. Compromès amb la sostenibilitat, va publicar el 1996 el llibre Crear amb deixalles (Proa), així com altres llibres de suport docent per als crèdits de l’ESO. Aquest llibre és el primer assaig que ha fet i parla de la individualitat, la mort i la transcendència, tot proposant, provocativament, un procediment per ser immortal.