Petites històries de dies de solitud


Vols tastar-lo?

Afegir al cistell   Comprar
 
Preu: 11,90 €
Col·lecció: Narrativa, núm. 8
ISBN: 978-84-16342-15-0
Nombre de Pàgines: 96
Nombre d'il·lustracions: 40
Mides: 15,5 x 23,3 cm
Enquadernació: Rústica
Data primera edició: Novembre del 2017


Compartir aquesta pàgina a:

Petites històries de dies de solitud

Pep Monrós i Cabús

Petites històries de dies de solitud recull les narracions il·lustrades de Pep Monrós i Cabús, nascut a Barcelona i mataroní d’adopció, home de bones converses i opinions, ponderat i amic dels seus amics. El lector hi trobarà tots els relats publicats a la revista Capgròs, els quals ell mateix va revisar i va preparar a punt d’edició quan va deixar-nos.

En el pròleg, l’escriptora Care Santos ens recorda l’autor i el seu treball: “No em costa gens escriure aquestes paraules d’acompanyament a aquest llibre de relats de Pep Monrós. M’agradaria més fer-ho després de discutir-ne els detalls amb ell, però malauradament ja no és possible. Aquests contes, que d’alguna manera són el llegat d’una vida, arriben quan ni a la vida ni a les pàgines s’hi pot afegir res més.”

Pep Monrós i Cabús

(Barcelona, 1935 - Mataró, 2016) va passar la infància al passatge de la Pau i al carrer Lluís el Piadós. Amb sis anys es va traslladar amb la família al Guinardó. Va cursar estudis a l’escola dels Maristes del passeig de Sant Joan de Barcelona i, posteriorment, el peritatge elèctric, a l’Escola Industrial.

Va entrar en el món del treball amb teixits i estampats, i centrà les seves aficions a Discorama, botiga que va muntar al carrer de Lepant de Barcelona, on venia vinils i tota classe d’equips per a música, fotografia i cinema. Al “club” Discorama, durant molts anys, es reunien i “tertuliaven” molts amics del món de la música, el cinema, la fotografia i les lletres.

Quan Discorama es va acabar, en Pep va anar a viure a Mataró, on va refer la seva vida treballant per al setmanari Capgròs i on va desenvolupar una altra afició de sempre, el dibuix, donant imatge a les “historietes” o petits contes il·lustrats que al llarg dels anys va anar escrivint i que integren aquest llibre.

Molt aficionat al dibuix, a fer còmics i al cinema, també era un gran col·leccionista de pel·lícules.