Les ombres del castell


Vols tastar-lo?

Afegir al cistell   Comprar
 
Preu: 19,90 €
Col·lecció: Narrativa, núm. 33
ISBN: 978-84-16342-62-4
Nombre de Pàgines: 272
Mides: 15,5 x 23,3 cm
Enquadernació: rústica
Data primera edició: Novembre del 2023


Compartir aquesta pàgina a:

Les ombres del castell

Meritxell Jubany Canals

Un nou encàrrec professional motiva la doctora en Història de l’Art Alba Casals a submergir-se en les ombres i en l’esplendor d’un castell poc conegut: el Castell de Santa Florentina. Al llarg del descobriment d’un univers artístic que la fascinarà de forma obsessiva, augmentarà també el seu interès pel personatge històric de Ramon de Montaner i Vila i el destí final del seu misteriós llegat.

El relat històric i el relat ficcionat s’entrellacen en aquest viatge a l’època del Modernisme, de la Febre d’Or, de la Renaixença, de l’estiueig burgès i de l’excursionisme literari.

Meritxell Jubany Canals

Meritxell Jubany Canals (Mataró, 1973). Llicenciada en Dret i titulada en Gestió Cultural. Des de 2005, ha treballat en diferents projectes i s’ha especialitzat en gestió del patrimoni cultural.

El 2014, col·labora en el projecte d’obertura al públic del Castell de Santa Florentina, poc temps després que la propietat fos adquirida per un grup inversor rus. La connexió amb el monument i amb tot el seu panorama artístic és tan forta que la captiva fins al punt de voler descobrir la història dels personatges que hi van viure, molt especialment, de recuperar de l’oblit la memòria de l’editor Ramon de Montaner i Vila. És així com, al llarg dels anys, es va construint en l’imaginari de l’autora una història que clama per ser explicada.

La novel·la Les ombres del castell és la història real del Castell de Santa Florentina i del llinatge dels Montaner. Amb el clar objectiu de reivindicar aquells personatges que van construir un dels llegats artístics i culturals més importants del nostre país.