La teva mirada parla


Vols tastar-lo?

Afegir al cistell   Comprar
 
Preu: 10,00 €
Col·lecció: No-ficció, núm. 3
ISBN: 978-84-16342-13-6
Nombre de Pàgines: 56
Mides: 15,5 x 23,3 cm
Enquadernació: Rústica amb solapes
Data primera edició: Maig del 2017


Compartir aquesta pàgina a:

La teva mirada parla

L’experiència de viure l’autisme

M. Queralt Palau Castro

Les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) percebeu el món d’una forma diferent a la resta. Alguns podeu tenir un excés de sensibilitat sensorial. Sovint quan em quedo al teu costat sento com si em diguessis: “No marxis d’aquí, que et necessito. Queda’t amb mi, però no em toquis, ni em parlis, ni em miris.”

Els adults hem creat un llenguatge complex per relacionar-nos entre nosaltres en un món complicat que hem inventat en un intent frustrat de construir la felicitat.

La diferència entre les persones que sou autistes i els que no ho som és tan simple com que les unes sou minoria i les altres som majoria.

Tu vius sempre l’ara i l’aquí, una pràctica simple que esdevé complexa per a molts de nosaltres.

Les persones com tu viviu al mateix món que la resta i a més la vostra aportació l’enriqueix, l’humanitza, el fa més planer, comprensible i transparent.

 

M. Queralt Palau Castro

M. Queralt Palau Castro, nascuda a Manresa al novembre de 1971, és dona, mare, parella, treballadora i lluitadora incansable. Ha treballat en el sector privat, públic i com a autònoma. Es defineix com una persona polivalent, autodidacta, adaptable, imaginativa i assertiva.

El 2007 té una filla que és diagnosticada d’autisme d’alt rendiment als sis anys. A partir d’aquesta data s’endinsa en un món que, al contrari del que ens puguem imaginar, la motiva a potenciar les seves habilitats com a mestra, negociadora, amant de les arts, de la comunicació i de les relacions humanes per aconseguir que la seva filla sigui una persona feliç en tot moment.

A través d’aquesta novel·la l’autora expressa la seva darrera i més sentida reivindicació, la d’unes persones diverses en un món divers, que clama un canvi evolutiu natural i necessari vers la humanització i el respecte.