Fills d’un somni perdut


Vols tastar-lo?

Afegir al cistell   Comprar
 
Preu: 15,90 €
Col·lecció: Narrativa, núm. 9
ISBN: 978-84-16342-16-7
Nombre de Pàgines: 184
Mides: 15,5 x 23,3 cm
Enquadernació: Rústica amb solapes
Data primera edició: Novembre del 2017


Compartir aquesta pàgina a:

Fills d’un somni perdut

La fundació de la Nova Població de Sant Carles de la Ràpita

Josep Pitarch

A finals del segle XVIII, en plena Il·lustració, la construcció d’un canal de navegació entre el riu Ebre i el port dels Alfacs i d’una nova població a la riba d’aquesta badia és vist com una gran oportunitat de negoci per alguns personatges poderosos. Aquests utilitzen totes les armes al seu abast per afavorir o entorpir, depenent del cas, les obres d’aquest ambiciós projecte. Enmig de tot aquest joc d’interessos inconfessables, centenars de famílies d’arreu ho deixen tot a la recerca del seu particular El Dorado, atrets per l’efecte crida d’uns treballs que els poden oferir una vida millor.

Els humils i desarrelats nouvinguts es troben amb les dificultats pròpies de l’empresa i d’un paratge feréstec i salvatge que no els ho posa gens fàcil. Malgrat tot, es van teixint relacions d’amistat, amor, solidaritat i cooperació que se sobreposen als contratemps i fructifiquen amb la creació de la ciutat de Sant Carles de la Ràpita. Tot i això, el ressentiment, l’enveja i la cobdícia dels poderosos està sempre a punt de malbaratar els somnis i esperances dels treballadors i dels tècnics de l’obra.

Un misteriós quadre desaparegut i uns plànols que mai més van ser trobats poden contenir la resposta i l’explicació de la veritable magnitud de l’aventura.

Finalista del Premi Literari Sebastià Juan Arbó 2016

Josep Pitarch

Josep Pitarch López (la Ràpita, 1971): Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat Rovira i Virgili, ha escrit nombrosos treballs sobre la Ràpita i el seu territori en revistes especialitzades i en actes de congressos, i també els llibres La colonització del Delta de l’Ebre i la seva reglamentació en el darrer terç del segle XVIII (Institut d’Estudis Rapitencs), Les salines del delta de l’Ebre a la baixa edat mitjana (Columna-Tresmall) i La guerra civil a la Ràpita (Institut d’Estudis Rapitencs), del qual n’és coautor. És membre de diferents entitats culturals d’àmbit local i comarcal, com són el grup Arrels, l’Institut d’Estudis Rapitencs, revista Ràpita o l’emissora municipal de ràdio. Ha presentat ponències i comunicacions en nombroses jornades i congressos d’història i ha pronunciat conferències i xerrades històriques en centres educatius.