Blava aparença


Afegir al cistell   Comprar
 
Preu: 14,90 €
Col·lecció: No-ficció, núm. 1
ISBN: 978-84-16342-04-4
Nombre de Pàgines: 142
Nombre d'il·lustracions: 1
Mides: 15,3 x 23,3 cm
Enquadernació: En rústica
Data primera edició: Octubre del 2015


Compartir aquesta pàgina a:

Blava aparença

1936-1982

Maria Dolors Vallverdú i Torrents

Blava aparença és una aproximació a la memòria històrica des del protagonisme particular de Tomàs Vallverdú i Duran. En aquest treball, Maria Dolors Vallverdú recupera el llegat de la seva família a partir de manuscrits transcrits on es revelen fets punyents i puntuals, esdevinguts a partir del primer quart del segle XX, i des de la guerra civil fins a una massa llarga postguerra; tot, però, amb el nucli de Reus, potent focus de resistència de la nació catalana en la preservació de la identitat i de la llengua. Precisament, aquest darrer període haurà de marcar la joventut de la filla de Tomàs Vallverdú i autora d’aquest llibre, fidel als valors del pare i amb qui manté, al llarg de l’obra, una esperançada conversa.

Maria Dolors Vallverdú i Torrents

Maria Dolors Vallverdú i Torrents va néixer a Reus el 14 de desembre de 1945. És escriptora i professora de català, amb títol de la Junta Assessora per als Estudis de Català (JAEC), convalidat per la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i els Estudis Universitaris Catalans (Institut d’Estudis Catalans). Ha impartit cursos de català al Centre de Lectura per a no-catalanoparlants, a La Caixa i a l’Hospital Universitari de Sant Joan de Reus, i també cursos per correspondència.

És autora de diverses memòries acadèmiques, intervencions en les Jornades dels Països Catalans a Santes Creus, presentacions de llibres i ponències. Darrerament imparteix un cicle de conferències, al Centre d’Amics de Reus, sobre història de Catalunya i la llengua. Presideix el jurat del premi de poesia catalana Francesc Martí Queixalós, que des del 2003 convoca el Centre d’Amics de Reus. És autora de nombroses publicacions, des de l’any 1967, quan va publicar a la primera antologia del premi de poesia Amadeu Oller. Destaca el seu treball En memòria del president Companys, publicat el 1994, en col·laboració amb Xavier Amorós i Solà, Josep Pelegrí i Ramon i Josep Risueño i Granda. Pel que fa a guardons, va ser finalista del Premi Internacional de Literatura Antonio Machado, de Cotlliure, entre d’altres premis que reconeixen la seva obra.