Gel


Vols tastar-lo?

Afegir al cistell   Comprar
 
Preu: 12,90 €
Col·lecció: Narrativa, núm. 34
ISBN: 978-84-16342-64-8
Nombre de Pàgines: 112
Mides: 15,5 x 23,3 cm
Enquadernació: rústica
Data primera edició: Febrer del 2024


Compartir aquesta pàgina a:

Gel

Anna Cabot

Després d’un segle d’escalfament global, desplaçaments massius i epidèmies encadenades, el món rep una onada inesperada de fred, acarnissat en algunes zones. La societat està ferida de mort pels aïllaments i les distàncies, i sense energia. És en aquest context que una dona, sumida en l’apatia i la desmemòria, que l’incapaciten per l’escriptura, ens explica en primera persona la seva voluntat de reeixir, tot fent una estada a un centre dels EUA, Rainbow. Malgrat la deshumanització de la societat, el contacte amb el món del gel la sacseja salvatgement, i alhora la va deixant atrapada. En el rerefons, la cerca estèril d’un home a qui va estimar, que ha esdevingut fum.

Anna Cabot

Escriptora i pediatra, amb el focus posat en la immigració, viatja amb freqüència a Gàmbia i a Senegal com a cooperant, i també a Salònica, Lampedusa, Líban, Egipte i Lesbos, per acostar-se a la cara més crua de la immigració, els sol·licitants d’asil, els refugiats. Afeccionada de sempre a l’escriptura, s’hi dedica amb més intensitat els darrers deu anys. L’any 2015 apareix Pedra sobre pedra, dietari d’una mediadora intercultural, i Piedras, la versió castellana, amb Badia Bouia com a coautora. El 2017, Veus sense refugi, amb la mateixa coautora, i el 2021 Shabbúra és boira, al Caire, intrigant novel·la d’autoficció després d’una estada de cooperació.

Gel (Quorum, 2024) és la seva última novel·la. En aquest nou projecte futurista, l’autora es permet descriure el món setanta anys endavant, i apunta a un horitzó de desolació i d’abús de poder, posant el focus en els desplaçats. Tot plegat alleugerit per rebel·lions individuals, i per una atracció irracional al món del gel de la protagonista